Siirry sisältöön
Senaatti Kiinsteistöt, 2017. Senaatti Kiinsteistöt, 2017.

Energiankäyttö

Senaatti-kiinteistöt pyrkii aktiivisesti energiankäytön vähentämiseen seurannan, valvonnan, sopimusmallien ja ohjeistuksen avulla. Energiasäästö on tavoitteena senaattilaisten henkilökohtaisissa tuloskorteissa sekä kiinteistönhoidon palkkio/sanktio-sopimuksissa. Rakennusautomaation etävalvonta on otettu käyttöön lähes kaikissa soveltuvissa kohteissa osana nykyistä kiinteistönhoidon puitesopimusta. Kiinteistönhoitoliikkeiden etävalvontakeskukset parantavat yhteistyössä paikallisen kiinteistönhoidon kanssa valvomiensa kohteiden sisäolosuhteita ja energiatehokkuutta.

Mukana Suomen energia- ja ilmastostrategiassa

Senaatti on mukana vapaaehtoisessa energiatehokkuussopimuksessa 2017-2025, joka on tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa ja ensisijainen keino edistää energian tehokasta käyttöä Suomessa. Vastuullinen ja tehokas energiankäyttö vähentää ilmastonmuutosta aiheuttavia hiilidioksidipäästöjä.

Siirry energiatehokkuussopimukset sivulle

Lue lisää yhteiskuntavastuuraportistamme energiankäytön tehostamisesta  ja päästövähennystavoitteista.

Käyttäjäsähköprojekti

Kiinteistöt aiheuttavat Suomessa noin 30 % kaikista ympäristöön vaikuttavista päästöistä ja osuus on viime vuosina kasvanut. Keskimääräisessä toimistorakennuksessa noin puolet sähkönkulutuksesta aiheutuu valaistuksesta sekä tietokoneista oheislaitteineen ja puolet sähköstä kuluu ilmanvaihdon ja muun talotekniikan tarpeisiin. Senaatin käyttäjäsähköprojektin tavoitteena on alentaa kiinteistöjen käyttäjäsähkön kulutusta sekä motivoida kiinteistöjen käyttäjiä kiinnittämään huomiota omaan energiankäyttöönsä ja sen ympäristövaikutuksiin. Haluatko liittyä käyttäjäsähköprojektiin? Ota yhteyttä palautelomakkeella.

Käyttäjäsähköprojektin kohteet