Siirry sisältöön

Vaikuttavuus

Toimitilojen ja työympäristöjen suunnittelun lähtökohtana on aina syvällinen ymmärrys organisaation ydintoiminnan tavoitteista, vaikuttavuustekijöistä ja niihin liittyvistä mittareista.

Oivalluksia, hyviä keskusteluja ja käytännön vinkkejä

Senaatti-areena kokoaa yhteen päättäjiä ja asiantuntijoita kaikkialta valtionhallinnosta. Tällä kertaa tilaisuuden aiheena oli vaikuttava työ ja tilojen rooli sen tukemisessa. Jututimme kolmea osallistujaa ennen ja jälkeen tilaisuuden.

Lue osallistujien vaikutelmista

Nyt puhutaan vaikuttavuudesta – miksi sitä kannattaa pohtia julkisella sektorilla?

Mikä yhdistää Hämeenlinnaan suunniteltavaa naisvankilaa ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen muuttoa? Molemmissa uusia tiloja on suunniteltu vaikuttavuuden kautta – siis pohtimalla, miten oma toiminta vaikuttaa yhteiskuntaan.

Lue lisää aiheesta Nyt puhutaan vaikuttavuudesta – miksi sitä kannattaa pohtia julkisella sektorilla?

Tehokkuutta koulutuksen evoluutiolla

Puolustusvoimissa ei enää istuta tuntikaupalla luentosaleissa tai syöksytä suin päin poteroon, vaan opitaan videoista omin päin ja harjoitellaan simulaattoreissa. Pääesikunnan koulutuspäällikkö, prikaatikenraali Jukka Sonninen kertoo, että virtuaalinen koulutusympäristö tehostaa toimintaa, muttei korvaa aitoa harjoittelua tosioloissa.

Katso esitys

Suomen vankiloita uudistamassa

Kun päämääränä on vähentää uusintarikollisuutta, täytyy sekä vankien elämää, henkilöstön toimintaa vankiloissa että vankilatiloja tarkastella aivan uudesta näkökulmasta.

Lue lisää aiheesta Suomen vankiloita uudistamassa

Kuvagalleria

"Vaikuttavaa työtä valtiolla" Senaatti-areena 27.9.2017.

Siirry galleriaan

VTT:n ydinturvallisuustutkimus sai huipputilat

Ydinturvallisuustalon avulla varmistetaan VTT:n pitkän tähtäimen mahdollisuudet erityisesti alan kokeelliseen tutkimukseen ja rooli alan kansainvälisenä huipputoimijana.

Lue lisää aiheesta VTT:n ydinturvallisuustutkimus sai huipputilat
Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri, Onerva. Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri, Onerva.

Talo joka opettaa: Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri

Turvallinen oppimis- ja työympäristö syntyi oppilaiden, lasten vanhempien, henkilöstön ja Senaatti-kiinteistöjen yhteistyöstä.

Lue lisää aiheesta Talo joka opettaa: Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri