Siirry sisältöön

Ideat & Ilmiöt - Senaatti-kiinteistöt

 

Katso video: Näin varuskuntia uudistetaan

Turvallisuus |

Käyttöjoustavat tilat ja uusi tekniikka vapauttavat lisää aikaa armeijan ydintoiminnoille, opiskelulle ja liikunnalle. Kun varusmiespalveluksessa viihdytään, myös maanpuolustustahto pysyy korkeana.

3 oppia henkilökierrosta – Tarja Ek: ”Parasta oli vuoropuhelu”

Työympäristö ja työnteon tavat |

”Henkilökierto Senaatissa oli antoisa ja hieno matka. Opin ketterän mallin tekemistä ja toin itse asiakasnäkökulmaa Senaattiin. Molemminpuolinen ymmärrys lisääntyi huikeasti”, kirjoittaa Maanmittauslaitoksen toimitilapäällikkö Tarja Ek.

Havainnekuva Vuorelan koulukodin olohuoneesta Havainnekuva Vuorelan koulukodin olohuoneesta

Astu peremmälle – Vuorelan koulukoti näyttää mallia

Erityistilat |

Valtion koulukodit päivittyvät tulevina vuosina. Tervetuloa ennakkokäynnille Vuorelan koulukotiin, jossa niin värit, kalusteet kuin materiaalitkin on valjastettu tukemaan toiminnallisuutta, turvallisuutta ja terapeuttisuutta – elämän suunnan muuttamista.

Neljän kuvan kollaasi koulukodin sisätiloista, pöytiä, tuoleja, sohva ja sänky.

Koulukotikonseptilla nuorten syrjäytymiskierre katki

Yhteiskuntavastuu |

Valtion koulukodit tarjoavat turvallisen ja viihtyisän kasvuympäristön pahimmassa syrjäytymisvaarassa oleville nuorille. Uusi toiminta- ja toimitilakonsepti tähtää entistä suurempaan vaikuttavuuteen korostamalla tilojen ja toiminnan terapeuttisuutta .

Nainen seisoo kalliolla kädessään karttoja ja paikanninlaite.

Luontoselvitys paljastaa uniikin Hylkysaaren aarteet

Yhteiskuntavastuu |

Elämää kuhisevia lahopuita, puutarhakarkulaisia ja muinaistulokkaita. Näitä kaikkia biologi Elina Manninen etsi Helsingin edustalla Hylkysaaressa luontoselvitystä tehdessään. Selvitys perustuu Senaatin luomaan systemaattiseen luontoselvitysmalliin.

Lassila & Tikanojan palveluohjaaja Miia Pulkkinen ja siivoojien ja tukipalveluhenkilöstön esimies Pamela Fingerroos Lassila & Tikanojan palveluohjaaja Miia Pulkkinen ja siivoojien ja tukipalveluhenkilöstön esimies Pamela Fingerroos

Senaatin tiloissa siivoojat toimivat sisäilma-agentteina

Sisäolosuhteet |

Kohteita kiertäessään siivoojat huomaavat huonetiloissa piilevät sisäilmariskit ensimmäisinä. Niinpä Senaatti päätti pyytää heidät sisäilma-agenteikseen. Mallia tullaan hyödyntämään kaikissa kohteissa, joissa on Senaatin järjestämät puhtauspalvelut.

Hämeen linna. Hämeen linna

Hämeen linnan vallit ehostuvat asiantuntija- ja lammasvoimin

Yhteiskuntavastuu |

Hämeen linna on historiansa aikana toiminut myös vankilana. Vankilavaiheen jälkeen linnaa on entisöity perusteellisesti, ja vallihautoja kunnostavat yhteistyössä rakennushistorian, arkeologian, arkkitehtuurin ja tekniikan asiantuntijat - sekä lampaat.

Mies virtuaalilasit päässä, taustalla näytöllä virtuaaliesitys toimistotilasta. Eracontent/Senaatti 20190521 Helsinki. Vas. Juho Malmi.

Peli- ja elokuvateknologia apuna tilojen suunnittelussa

Teknologia |

Senaatti lisää havainnollisten virtuaalimallien käyttöä toimitilaratkaisujen suunnittelussa ja esittelyssä. Uusi teknologia mahdollistaa työtilojen yhä tarkemmat virtuaalimallinnukset, joiden avulla kiinteistöihin voi tutustua ennen niiden valmistumista.