Siirry sisältöön
Tyhjä

Oulun asemakeskus

Tulevaisuus tehdään Oulussa, Suomen nopeimmin kasvavassa kaupungissa! Oulun asemanseudusta kehitetään liikenteen, tapahtumien, palvelujen ja asumisen keskus, joka yhdistää perinteisen ruutukaavakeskustan sekä kehittyvän Raksilan alueen luontevasti toisiinsa.

”Voimakkaasti kasvava Oulun kaupunki kehittää ja laajentaa keskustaansa. Oulun asemakeskuksen alueesta avataan vuonna 2020 suunnittelu- ja toteutuskilpailu, jonka suunnittelualue on laaja ja sijaitsee keskeisesti Oulun keskustassa. Tämä on mielenkiintoinen ja Suomenkin mittakaavassa erittäin suuri uudistamishanke. Tätä voisi verrata esimerkiksi Helsingin Keski-Pasilan kehittämiseen ja rakentamiseen.”

Janne Marttinen
Kiinteistökehityspäällikkö
Senaatti-kiinteistöt

Tyhjä

Oulun asemakeskuksen suunnitelmat edistyvät

Oulun asemakeskuksen aiesopimuksessa sovituille tavoitteille haetaan parhaillaan rakennetta ja konseptia Senaatin Asema-alueet Oy:n ja Oulun kaupungin johdolla. Aiesopimus allekirjoitettiin Senaatin Asema-alueet Oy:n, Senaatti-kiinteistöjen ja Oulun kaupungin välillä lokakuussa 2019. Työtä tehdään yhteistyössä alueella tälläkin hetkellä operoivien toimijoiden Matkahuollon, Väyläviraston ja VR-Yhtymän kanssa. Samalla tutkitaan erilaisten vaihtoehtojen kautta toimivinta maankäytön ratkaisua ja tehdään selvityksiä kaavoituksen tueksi.

Lue koko tiedote

Asemakeskus, sijainti ja väylät

  • Suunnittelualue Kajaanintien ja Kainuuntien välissä, pääosin radan itäpuolella.
  • Oulun rautatieasema, tärkein risteysasema Pohjois-Suomessa.
  • Rautatieasemalta linja-autovuorot Oulunsalon lentokentälle, joka on Suomen toiseksi vilkkain lentoasema.
  • Linja-autoasema, Oulun kautta kulkevan kauko- ja seutuliikenteen solmukohta.
  • Heikinkatu–Kajaanintie ja Pohjantie. Yhteys valtatielle 4 (Pohjantie), joka on koko Pohjois-Suomen tärkein tieyhteys ja osa eurooppalaista tieverkkoa (E8 ja E75).
  • Saaristonkatu–Kainuuntie, valtatie 22 Kajaaniin.
  • Oulussa on laaja kevyen liikenteen verkosto, ja sitä kehitetään yhä enemmän myös kaupungin keskustassa.

Asemakeskuksen kehitysalue sijaitsee Oulun kaupungin ytimessä, junaradan välittömässä läheisyydessä. Se tarjoaa monia mahdollisuuksia muun muassa keskusta-asumisen, palvelujen ja matkustusmukavuuden kehittämiseen. Alue ulottuu Kainuuntieltä Kajaanintielle saakka.

  • 250 000 asukasta Oulun seudulla
  • 5 hehtaarin alue Oulun keskustassa

Suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu

Senaatin Asema-alueet Oy järjestää yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa Oulun asemakeskuksen suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun vuonna 2021.  Asemakeskuksesta on aikaisemmin järjestetty ideakilpailu vuosina 2016-2017. Nyt uuden suunnittelu- ja toteutuskilpailun alueeseen on liitetty myös oikeus – ja poliisitalon kiinteistö, joka on tyhjenemässä. Kilpailun käynnistämistä valmistellaan yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa.

Tyhjä

Oulun keskusta rakennetaan uusiksi

Oulun keskustassa on alkamassa suurin uudistus sodan jälkeen, kun asemanseudun suunnittelukilpailu käynnistyy vuonna 2021. Senaatin kiinteistökehitysryhmän päällikkö Marjaana Berger ja Oulun kaupungin yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki kertovat tarkemmin uudistuksesta.

Lue koko artikkeli
Tyhjä

Lisätiedot

Senaatti-kiinteistöt
Kiinteistökehityspäällikkö Janne Marttinen
+358 40 867 4667
etunimi.sukunimi@senaatti.fi

Oulun kaupunki
Yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki
+ 358 44 703 1112
etunimi.sukunimi@ouka.fi

Tiedote, 26.5.2020
Tiedote, 16.10.2019