Siirry sisältöön
Tyhjä

Asema-alueita 22 paikkakunnalla eri puolella Suomea

Tyhjä

Paikkakunnat

Kehitystoimet ovat joillakin paikkakunnilla käynnissä ja osin pitkälläkin. Esimerkiksi Oulun asema-alueen kehityshankkeen valmistelutyötä on tehty yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa jo pitkään. Muita esimerkkejä käynnissä olevista kehityshankkeista ovat muun muassa Kirkkonummi, Espoon Kauklahti, Riihimäki ja Seinäjoki.

Meneillään olevat kehityshankkeet jatkuvat saumattomasti, ja uusia käynnistetään, kun kunkin kaupungin tai kunnan kanssa on saatu yhteiset tavoitteet ja hankkeen aikataulut määriteltyä. Valmisteleva työ ja suunnittelu on tehtävä huolella, jotta huomioidaan kunkin alueen pitkän tähtäimen kehitys.

Tyhjä

Hanko

Hangon rautatieaseman alueelle, Suomen rautatieverkon eteläisimmälle liikennepaikalle, suunnitellaan yhteistyössä Hangon kaupungin kanssa täydennysrakentamista sekä kaupallisia palveluita. Kaavaehdotuksen laadinta on käynnissä rautatieaseman alueella sekä sen lähiympäristössä.

Tutustu Hangon asema-alueeseen
Tyhjä

Iisalmi

Kehitettävänä alueena Iisalmessa on asema-alueen kiinteistö (2,03 ha), johon kuuluvat vanha tavara-aseman rakennus sekä asemarakennus.

Tutustu Iisalmen asema-alueeseen
Tyhjä

Järvenpää

Järvenpään asema on merkittävä kauko-ja lähiliikenteen risteysasema, joka sijaitsee vain noin 30 minuutin junamatkan päässä Helsingin päärautatieasemalta. Matka lentoasemalle kestää myös vain 20 minuuttia. Senaatin Asema-alueilla on kehitettävänä kohteena aseman kiinteistö (1,22 ha) radan länsipuolella.

Tutustu Järvenpään asema-alueeseen
Tyhjä

Senaatin Asema-alueet Oy

Tyhjä

Karjaa

Karjaan aseman alueella on Senaatin Asema-alueet Oy:llä kehitettävänä yhteensä 3,86 hehtaaria alueita radan pohjois- ja eteläpuolella.

Tutustu Karjaan asema-alueeseen
Tyhjä

Kauklahti

Espoonjoen jokilaaksossa oleva Kauklahden rautatieasema ympäristöineen uudistuu, kun Lasihytin teollisuusalueelle mahdollistetaan uutta asumista.

Tutustu Kauklahden asema-alueeseen
Tyhjä

Kauniainen

Kauniaisten asema on merkittävä työmatkaliikenteen solmukohta, joka sijaitsee vain 13 kilometrin päässä Helsingin päärautatieasemalta. Senaatin Asema-alueet Oy:llä on kehitettävinä alueina asemarakennuksen kiinteistö sekä liityntäpysäköintialue radan pohjoispuolella.

Tutustu Kauniaisten asema-alueeseen
Tyhjä

Kemi

Kehitettävänä kiinteistönä Senaatin Asema-alueilla on 2,67 hehtaarin kaavoittamaton alue junaradan länsipuolella. Kiinteistöön kuuluu asemarakennus sekä vanha tavarasuoja ja logistiikkarakennus.

Tutustu Kemin asema-alueeseen
Tyhjä

Kirkkonummi

Asema-alueen eteläpuolella, keskustan välittömässä läheisyydessä sijaitseva Munkinmäenpuisto tarjoaa hyviä kehitysmahdollisuuksia.

Tutustu Kirkkonummen asema-alueeseen
Tyhjä

Kokkola

Rautatieaseman alue Kokkolassa on merkittävä rahtiliikenteen kulkupaikka kasvavan matkustajaliikenteen ohessa. Senaatin Asema-alueet Oy:llä on kehitettävänä yhdessä kaupungin kanssa asemarakennuksen kiinteistö sekä radan eteläpuolella, Kosilan alueella, sijaitseva kiinteistö.

Tutustu Kokkolan asema-alueeseen
Tyhjä

Kotka

Palotorninvuoren ja Kotkantien sillan väliselle alueelle halutaan muodostaa tulevaisuudessa uusia korttelialueita. Bulevardimaiseksi sisääntulotieksi kehittyvä Satamakatu luo kehittämiselle uusia mahdollisuuksia asumisen, palveluiden, kaupan ja työpaikkojen alueena.

Tutustu Kotkan asema-alueeseen
Tyhjä

Kuopio

Senaatin Asema-alueet Oy:llä on kehitettävinä alueina vanha konepajan kiinteistö. Alueella on sijainnut aikaisemmin myös muun muassa Kuopion vanha rautatieasema. Kuopion Itkonniemi - Vanha-Asema osayleiskaavaluonnos on julkaistu nähtäville.

Tutustu Kuopion asema-alueeseen
Tyhjä

Lahti

Senaatin Asema-alueet Oy:llä on kehitettävänä Lahdessa asemarakennuksen länsipuolella sijaitseva vanha tavararatapihan alue.

Tutustu Lahden asema-alueeseen
Tyhjä

Malmi

Malmin nykyinen keskusta tulee kehittymään tulevaisuudessa ja samalla Malmin asema sekä sen palvelut, sillä Malmi on Helsingin uudessa yleiskaavassa yksi kolmesta kantakaupungin ulkopuolisesta suuresta liike- ja palve­lukeskusta-alueesta. Tämän myötä alueen kehittyessä asemanseudun kaupallinen kysyntä tulee kasvamaan merkit­tävästi.

Tutustu Malmin asema-alueeseen
Tyhjä

Oulu

Tulevaisuus tehdään Oulussa, Suomen nopeimmin kasvavassa kaupungissa! Oulun asemanseudusta kehitetään liikenteen, tapahtumien, palvelujen ja asumisen keskus, joka yhdistää perinteisen ruutukaavakeskustan sekä kehittyvän Raksilan alueen luontevasti toisiinsa.

Tutustu Oulun asema-alueeseen
Tyhjä

Pori

Matkakeskuksen yhteydessä sijaitsevan rautatieaseman lisäksi kehitettävänä on vanha tavara-aseman alue, Ratapihantien alue sekä pohjoisessa sijaitseva veturitallialue.

Tutustu Porin asema-alueeseen
Tyhjä

Riihimäki

Riihimäen aseman alue sekä pohjoinen ratapiha ovat merkittävässä roolissa kaupungin kehittyessä radan ympäristöön. Rata-alueen ympäristön kehittämisen tavoitteena on keskustan alueen tiivistäminen, liikenneyhteyksien parantaminen sekä kulttuuripalveluiden ja virkistysalueiden yhdistäminen. Asemanseutua korostetaan keskustan sydämenä suurien liikennevirtojen sekä palveluiden läheisyydessä.

Tutustu Riihimäen asema-alueeseen
Tyhjä

Rovaniemi

Senaatin Asema-alueet Oy:llä on kehitettävinä alueina aseman kiinteistö sekä asemarakennuksen länsipuolella sijaitsevat huoltorakennusten kiinteistöt. Rautatieasema on tärkeä kauttakulkupaikka nopeasti kasvavalle ulkomaan-ja kotimaan matkailuliikenteelle. Aseman alue on myös merkittävä liityntäliikenteen solmukohta koko Lapin alueelle.

Tutustu Rovaniemen asema-alueeseen
Tyhjä

Seinäjoki

Asema-alue keskeisellä paikalla kaupungin keskustassa. Asemaseudun kehittämisellä tavoitellaan tiiviimpää ja monitoimintaista urbaania kaupunkirakennetta.

Tutustu Seinäjoen asema-alueeseen
Tyhjä

Vaasa

Vaasassa kehitettävinä kiinteistöinä on tavara-aseman alue (5,61 ha) sekä vieressä sijaitseva varastoalue (1,77 ha).

Tutustu Vaasan asema-alueeseen
Tyhjä

Ylivieska

Kehitettävinä alueina Senaatin Asema-alueet Oy:llä on junaradan länsipuolella asema-alueen ja linja-autoaseman kiinteistöt sekä radan itäpuolella tavara-aseman kiinteistö.

Tutustu Ylivieskan asema-alueeseen