Gå till innehållet
Tyhjä

Arbeta för Finland – i gemensamma lokaler

Vårt mål är att för våra kunder skapa arbetsmiljöer, som ger bättre prestationsförmåga i arbetet och minskar på statens lokalkostnader. Vi hjälper organisationerna inom statsförvaltningen att förnya sina arbetssätt och genomför fungerande, säkra och stödjande arbetsmiljöer. Därigenom hjälper vi våra kunder att arbeta smartare.

Tyhjä

Riktning mot gemensamma arbetsmiljöer

Arbetsmiljön består av tre dimensioner: den sociala, virtuella och fysiska. Alla delområden bör utvecklas samtidigt som en del av förändringen. Det är fråga om ledarskap, uppdaterade sätt att arbeta, programvara, utrustning samt fungerande och säkra lokaler.

Även om statsförvaltningen digitaliseras, måste ärenden fortfarande uträttas i ämbetsverk. När ämbetsverken finns på en och samma adress behöver medborgarna inte besöka flera olika ställen. Med gemensamma lokaler kan man få mer högkvalitativa lösningar till samma kostnad, när en del av resurserna används gemensamt. Genom dessa åtgärder minskar också koldioxidavtrycket när man planerar energieffektiva lokaler och resandet minskar.

Tyhjä

Coworking-lokaler

En digitaliserad och alltmer kundorienterad värld följer inte organisatoriska gränser. Därför kräver smart samarbete nya plattformar och miljöer. Statens coworking-lokaler Hupi, Sesam och Työ 2.0 Lab finns till för gemensamt arbete. Kom och jobba.
Tyhjä

Aktivitetsbaserade kontor

Ett aktivitetsbaserade kontor är mer än en mängd olika rum och faciliteter. Det är ett helt nytt sätt att göra och leda jobbet. I ett aktivitetsbaserade kontor väljer du din arbetsstation enligt dina specifika behov och önskemål för stunden.
Tyhjä

Inomhusförhållanden

Människan mår bra på jobbet när inomhusförhållandena är i ordning. Vårt mål är att aktivt och proaktivt göra statens arbetsmiljöer mer funktionella, hälsosamma och trivsamma.
Ge feedback