Oikeusministeriö siirtyi saman katon alle
Oikeusministeriön henkilöstö oli mukana osallistavassa työympäristön kehittämishankkeessa. Raja-aitojen kaatuminen näkyy myös työilmapiirissä ja toiminta on joustavampaa.
Katso kaikkiRaja-aidat madaltuvat
Ministeriön kaikki osastot ovat nyt ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin samassa osoitteessa. ”Yhteydenpito osastojen välillä on nyt helpompaa, teemme enemmän yhteistyötä ja osastojen väliset raja-aidatkin tuntuvat madaltuneen”, oikeusministeriön hallintojohtaja Olli Muttilainen kertoo. Oikeusministeriön henkilöstöstä kolme neljästä työskentelee monitila-ympäristössä. Neljäsosalla sen sijaan on pihan puolella edelleen oma, pieni työhuone. Ratkaisua puoltaa se, että OM:n palveluksessa on poikkeuksellisen paljon lainvalmistelijoita. Heidän työssään tarvitsemia materiaaleja ei ole vielä läheskään saatettu sähköiseen muotoon eli niitä on pakko säilyttää jossain. ”Valmistelu on hidasta puurtamista ja vaatii työrauhaa. Keskeytykset söisivät työtä. Mahdollisesti siirrymme nimeämättömiin työpisteisiin välivaiheen kautta. Katsotaan parin vuoden kuluttua tilannetta uudestaan”, Muttilainen perustelee.
Kohti mobiilia maailmaa
Oikeusministeriön henkilöstö oli mukana osallistavassa työympäristön kehittämishankkeessa. Senaatti-kiinteistöt tuki hanketta asiantuntijapalveluillaan. Tarkoitus on edelleen kehittää asiakas-lähtöistä tilojen käyttöönottoprosesseja kertyneiden kokemusten perusteella. Muttilainen arvioi työtapojen kehittyneen oikeusministeriössä jo muutaman kuukauden aikana selvästi mobiilimpaan suuntaan. Lyncin ja muiden sähköisten välineiden käyttö palaverien pitämisessä on yleistynyt, kun remontin yhteydessä tilojen tietoliikenneyhteydet laitettiin ajan tasalle.
”Muodollisia palavereja ehkä myös pidetään aikaisempaa vähemmän, kun spontaaneja kohtaamisia on muutenkin pitkin päivää. Raja-aitojen kaatuminen näkyy myös työilmapiirissä. Toiminta on joustavampaa. Voi olettaa, että tulevaisuudessa muutoksetkin ovat helpompia”, Muttilainen toteaa.