Siirry sisältöön
Tyhjä

Huopalahdenportti, Helsinki

Helsingin Ruskeasuolle on suunnitteilla uusi kantakaupunkimainen, tiivis ja viihtyisä Huopalahdenportin asuinalue palveluineen noin kahdelle tuhannelle asukkaalle. Haemme Mannerheimintien ja Vihdintien kulmauksessa sijaitsevan alueen tonteille ostajia vuonna 2021 avautuvalla tarjouskilpailulla.

Uusi asuinalue kantakaupunkiin

”Huopalahdenportti on erittäin hyvien liikenneyhteyksien varrella sijaitseva iso ja mielenkiintoinen alue, josta kehittyy osa Helsingin kantakaupunkia. Senaatti-kiinteistöt omistaa tonteista kolmasosan ja Helsingin Yliopistokiinteistöt loput. Senaatilla on pääosa kolmesta korttelista, joista kussakin tulee myyntiin noin viisi tonttia. Alueella sijaitsee nyt Helsingin yliopiston hammas- ja oikeuslääketieteen opetusrakennuksia. Rakennukset puretaan ja toiminnot siirretään muille kampusalueille.”

 

Elias Rainio
Kiinteistökehityspäällikkö
Senaatti-kiinteistöt

 • Kaava-alue 5,6 ha
 • Uutta asumista 100 000 k-m²

Sijainti ja lähiympäristö

Huopalahdenportin tontti rajautuu Vihdintien, Mannerheimintien ja Kytösuontien väliin Ruskeasuon alueella. Loistavan sijainnin ansiosta Etelä-Haagan ja Pikku Huopalahden palvelut ovat lähietäisyydellä. Vieressä sijaitseva keskuspuisto tarjoaa hyvät ulkoilumahdollisuudet, ja lisäksi alueella on monia urheiluhalleja ja -kenttiä.

 

Lähietäisyydellä:

 • Ruskeasuon bussi- ja raitiovaunupysäkit
 • Keskuspuisto
 • Vihdintie eli seututie 120 – Hakamäentie
 • Tuusulanväylä eli kantatie 45
 • Mannerheimintie – Hämeenlinnanväylä E12
 • Huopalahden asema 2,6 km

Tonttirakentamisen kilpailutus

Tulevaisuuden kantakaupunkia on tarkoitus rakentaa molemmin puolin Mannerheimintietä. Valmistelemme kaavaehdotusta yhteistyössä Helsingin kaupungin ja Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy:n kanssa. Kun asemakaava on lainvoimainen arviolta vuonna 2021, voimme tehdä ostajien kanssa kaupat kiinteistöistä.

Tonttirakentamisen kilpailutus aukeaa 2021. Tiedot kilpailutuksesta tulevat tähän!

Näkymä lännestä, vasemmalla Vihdintie–Hakamäentie. Maamerkkinä Skanskan tumma pääkonttorirakennus Hakamäentien ja Mannerheimintien risteyksessä. Suunnittelualue kuvan etualalla, Mannerheimintien länsipuolella. Kuva alustavasta viitesuunnitelmasta.

Aikataulu

 1. Kaava lainvoimaiseksi

  2021

 2. Tarjouskilpailu käyntiin

  alkuvuosi 2021

 3. Nykyisten rakennusten purku alkaa

  2021

 4. Kaupunginosa rakentuu

  2022-2027

Tyhjä

Tällainen on uusi Huopalahdenportin alue

Tervetuloa tutustumaan alueeseen Senaatin kiinteistökehityspäällikkö Elias Rainion opastuksella!

Lue koko artikkeli
Tyhjä

Lisätiedot

Senaatti-kiinteistöt
Kiinteistökehityspäällikkö Elias Rainio
+358 50 439 1337
etunimi.sukunimi@senaatti.fi

Seuraa kaavahankkeen etenemistä
Anna palautetta