Siirry sisältöön
Tyhjä

Senaatin Tori 2017

Valtion kiinteistökaupan aamupäivässä, Senaatin Torissa 12.10.2017, puheenaiheenamme on Helsingin kantakaupungin elinvoima sekä kaavoituksen kehittyminen.

Elinvoimainen kantakaupunki

Finlandia-talon Helsinki-salissa 12.10.2017

 

Senaatin Tori käsittelee tällä kertaa Helsingin kantakaupungin elinvoimaa sekä kaavoituksen kehittymistä. Kuinka Helsingin kaupungin organisaatio on muuttunut ja millä tavalla se toimii? Miten maankäyttö- ja rakennuslaki uudistuu? Mistä tekijöistä syntyy elinvoimainen kantakaupunki?

Senaatti-kiinteistöt huolehtii valtion kiinteistövarallisuudesta niin Helsingissä kuin muualla Suomessa. Viime vuonna myimme valtion kiinteistöjä yli 200 miljoonalla eurolla. Aamupäivän aikana pääset tutustumaan myyntikohteisiimme sekä kuulemaan valtion kiinteistökehityksen ja -myynnin ajankohtaisista kuulumisista. Tapaat lisäksi asiantuntijoitamme sekä muita kiinteistöalan päättäjiä.

Katso tilaisuuden esitykset Tilaisuudessa otetut valokuvat katsottavissa täältä
Tyhjä

Yhteispeliä paremman kaupungin puolesta

Senaatin Tori -tapahtuma kokoaa yhteen rakennuttajia, kiinteistösijoittajia ja kaavoituksen asiantuntijoita. Kolmatta kertaa järjestetyn tilaisuuden aiheena oli tällä kertaa Helsingin kantakaupungin elinvoima. Jututimme kolmea osallistujaa ennen ja jälkeen tilaisuuden.

Lue koko artikkeli

Puhujat

Tyhjä

Lauri Uotila, neuvonantaja, Danske Bank

Sampopankin entinen pääekonomisti, nykyinen neuvonantaja Lauri Uotila on valittu mm. vuonna 2008 vuoden talousennustajaksi.

Tyhjä

Mikko Aho, Helsingin kaupunkiympäristön toimialajohtaja

Arkkitehti Mikko Aho on toiminut Helsingin kaupungin kaupunkisuunnitteluviraston virastopäällikkönä vuodesta 2013 lähtien Helsingin kaavoituksesta ja liikenteen suunnittelusta vastaten. Helsingin kaupunginvaltuusto valitsi Ahon kesällä 2017 aloittavan kaupunkiympäristön toimialan toimialajohtajaksi. Aiemmin Aho on työskennellyt Sipoon kunnan kehitysjohtajana sekä teknisen johtajan ja kunnanjohtajan viransijaisena. Hän on toiminut myös Karkkilan teknisenä johtajana vastaten koko teknisen sektorin kokonaisuudesta.

Tyhjä

Marja Piimies, asemakaavapäällikkö, kaupunkiympäristön toimiala, Helsingin kaupunki

Arkkitehti Marja Piimies toimii asemakaavapäällikkönä Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialalla ja asemakaavoitus -palvelun vetäjänä. Asemakaavoitus -palvelu vastaa asemakaavoituksesta ja asemakaavatason maankäytöllistä harkintaa edellyttävistä asioista. Aiemmin Piimies toimi kaupunkisuunnitteluviraston yleiskaava-arkkitehtina muun muassa Helsingin yleiskaavaprosessia vetäen. Piimies on työskennellyt kaupunkisuunnitteluvirastossa vuodesta 1997 lähtien.

Tyhjä

Lauri Jääskeläinen, erityisasiantuntija, Ympäristöministeriö

Lauri Jääskeläinen on toiminut neljä vuosikymmentä Helsingin rakennusvalvonnassa ja siellä virastopäällikkönä vuodesta 2004. Loppuvuodesta 2016 hän siirtyi ympäristöministeriöön erityisasiantuntijan tehtävään. Ministeriössä tehtävänä on muun muassa edistää maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistusta. Jääskeläinen oli myös valmistelemassa maankäyttö- ja rakennuslakia 90-luvulla Pekka Kankaan johtamassa toimikunnassa. Laista hän on kirjoittanut yhdessä professori Olavi Syrjäsen kanssa laajan, yli tuhatsivuisen kommentaariteoksen. Koulutukseltaan hän on varatuomari ja valtiotieteen maisteri sekä työskennellyt myös korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Tyhjä

Kimmo Kurunmäki, johtaja, RAKLI ry

RAKLIn Yhdyskunta ja Infra -toimialan johtajana Kimmo Kurunmäki kehittää toimialaa yhdessä asuntojen, toimitilojen ja infrastruktuurin ammattimaisten omistajien, rakennuttajien ja käyttäjien kanssa. Ajankohtaisina aiheina ovat mm. rakennetun omaisuuden resurssiviisas käyttö ja maankäytön suunnittelujärjestelmän ajanmukaistaminen. Aiemmin hän työskenteli strategisen MAL-suunnittelun ja -sopimusten parissa seutusuunnittelupäällikkönä Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymässä. Koulutukseltaan hän on tekniikan tohtori ja yhteiskuntatieteiden lisensiaatti.

Tyhjä

Matti Kuronen, yksikönjohtaja, Bonava

Matti Kuronen vastaa Pohjois-Euroopan johtavan asuntorakennuttajan, Bonavan, Helsingin liiketoiminnasta. Hän on aiemmin toiminut toimialajohtajana Lahden kaupungilla 2012-2016 sekä toimialajohtajana RAKLI:ssa ja asumisen hankekehitystehtävissä YIT:llä. Kuronen väitteli tekniikan tohtoriksi kumppanuuksista kestävässä asuinaluekehityksessä v. 2011.

Tyhjä

Antti Savilampi, sijoitusjohtaja, Antilooppi

Antti työskentelee Antiloopissa, joka on pääkaupunkiseudun toimistokiinteistöihin keskittynyt kiinteistösijoitusyhtiö. Hän työskentelee kiinteistöinvestointien parissa sijoitusjohtajana Antiloopissa. Antilla on yli 15 vuoden työkokemus toimitilasijoittamisesta ja hänen aikaisempia työnantajia ovat olleet mm. pohjoismainen kiinteistörahastomanageri Genesta sekä eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen.

Tyhjä

Jenni Lautso, arkkitehti, Sito Oy

Jenni Lautso on kestävästä kaupunkisuunnittelusta innostunut arkkitehti ja Sito Oy:n osakas. Työssään kaupunkikehityskonsultoinnin ja –suunnittelun vetäjänä hän on ollut mukana monien Suomen kaupunkien keskustojen, asemanseutujen ja yritysalueiden suunnittelussa. Kehityshankkeiden skaala vaihtelee strategisista rakennemalleista kaupunkitilojen ideointiin. Jennin työtavassa painottuu monialaisen osaamisen hyödyntäminen kaupunkikehityksen moniulotteisessa kentässä. ”Elävän kaupungin kehittäminen kannattaa!”

Tyhjä

Annika Damström

Uutis- ja ajankohtaisohjelmien toimittaja ja juontaja Annika Damström on toiminut alallaan vuodesta 1996. Ura alkoi Ylen tv-uutisissa ulkomaan toimittajana ja eteni kotimaan toimituksen kautta tv-uutisten uutispäälliköksi ja Ylen Aamu-tv:n tuottajaksi. Suuren yleisön tietoisuuteen Annika tuli Aamu-tv:n juontajana. Aamu-tv:stä matka jatkui A-studioon, joka on nyt hänen kotitoimituksensa. Uutena haasteena Annikalla on laajojen A-teema -ohjelmien juontaminen. Annikalla on vahva näkemys siitä, miten yleisön huomio saavutetaan. Juontajana hän panostaa jokaiseen tehtävään ja aihepiiriin täysillä. Annikaa on kiitelty siitä, että hän on aidosti kiinnostunut haastateltavistaan ja heidän asiastaan.

Anna palautetta