Parempien sisäolosuhteiden puolesta
Mitä, jos tekisimme Suomen tunnetuksi maailman laadukkaimmista sisäolosuhteista?
Haluamme huolehtia, että kaikilla, jotka työskentelevät Suomen hyvinvoinnin, järjestyksen ja turvallisuuden eteen virastoissa, laitoksissa, kasarmeilla ja konttoreilla, on parhaat mahdolliset olosuhteet onnistua työssään. Terveellinen työympäristö on elinehto meidän kaikkien hyvinvoinnille.
Mitä voimme tehdä hyvien sisäolosuhteiden puolesta?
Senaatti panostaa ennen kaikkea ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin, jotta sisäilmaongelmilta vältyttäisiin kokonaan. Toiminta perustuu rakennusten kunnon ja korjaustarpeiden tuntemiselle ja tarvittavien korjaustoimenpiteiden toteuttamiselle.
Tartumme ilmenneisiin ongelmiin nopeasti päivän vasteajalla. Tällä hetkellä reaktiivisten sisäilmatoimien kohteena on alle 2 % vastuullamme olevista rakennuksista. Suurin osa sisäilmaongelmista ratkeaa kiinteistönhoidollisin toimenpitein, mutta aina toisinaan tarvitaan isompiakin korjaustoimenpiteitä. Niitä olemme tehneet vuosina 2019-2022 yhteensä 200 miljoonan euron lisäpanostuksin.
Senaatti on sitoutunut ehkäisemään ja ratkaisemaan sisäilmaan liittyviä ongelmia asiakkaidemme tiloissa. Käynnistimme vuonna 2019 sisäilmaongelmien osalta nollatoleranssiohjelman. Hyvät ja turvalliset työskentelyolosuhteet edellyttävät, että rakennuksista pidetään huolta pitkäjänteisesti koko niiden elinkaaren ajan. Tämä vaatii oikeaa osaamista, rakennusten kunnon säännöllistä seurantaa sekä rakennusten korjausvelasta huolehtimista. Paljon olemme saaneet tuloksia aikaan, mutta asenteemme on se, että aina riittää parannettavaa.
Hyvät sisäolosuhteet strategiamme kärjessä
Olemme nostaneet sisäilmaongelmien nollatoleranssin yhdeksi strategiseksi päätavoitteeksemme. Tämä tarkoittaa ennen kaikkea kokonaisvaltaista toimintakulttuuria ja asennetta. Tavoitteena on valtion toimitilojen sisäolosuhteiden laadun parantaminen ja ongelmien selättäminen.
Mistä on kyse, kun puhutaan sisäolosuhteista?
Mitä Senaatti tekee parempien sisäolosuhteiden puolesta?
Mitä sinä voit tehdä sisäolosuhteiden puolesta?
Miten Senaatti parantaa sisäolosuhteita.
Artikkeleita aiheesta
Kuntien kiinteistödata haltuun ja raporteille
Yksiin kansiin kootuista tilatiedoista voidaan rakentaa raportteja kuntien tilahallinnan ja -johtamisen sekä päätöksenteon tueksi. Kuntien tilatietopalveluyksikön analyytikko Jarno Kajanne valottaa, mitä nämä raportit ovat, mihin niitä käytetään ja miten kunta…
Tilatietokäsittelijä ei pelkää Exceliä
Kuntien tilatietopalveluiden kivijalkana toimivat tiedot kuntien omistamista ja vuokraamista tiloista. Näitä tiloja on kymmeniä miljoonia bruttoneliöitä, kaikkiaan kahdeksan kertaa enemmän kuin valtiolla. Valtavaa tietomäärää perkaavat ja yhteismitallistavat kuntien tilatietopalvelujen tilatietokäsittelijät.
Vastuuta ja vaihtelevia työtehtäviä – Katja yhdisti harjoittelupaikan ja kesätyön
Kun ihmiset huomasivat, että minulla on taitoa ja osaamista, sain paljon vastuuta. Arvostan sitä, että saan kehittyä ammattilaisena.
Tikkakoski houkutteli töihin kahtena peräkkäisenä kesänä
Joonaksen ensikosketus Puolustuskiinteistöihin syntyi kesällä 2023, ja työkokemus oli niin positiivinen, että hän haki uudelleen kesätöihin myös seuraavana vuonna. "Työ oli mielekästä ja mielenkiintoista, joten halusin palata tänne myös kesäksi…
Julkisen rakentamisen kustannukset kuriin – rakennetaan vain välttämätön
Julkisen rakentamisen maine on tuhlaileva – eikä aivan syyttä. “Julkinen rakentaminen on kallista, hankkeet ylittävät budjettinsa ja aikataulut viivästyvät.” Näin voisi kiteyttää yleisen mielikuvan julkisesta rakentamisesta uutisoinnin tai vaikka tekoälyn…
Yhteiskunnalliset muutokset heijastuvat kuntien tiloihin – mikä avuksi?
Kunnilla on käytössään neliö- ja euromääräisesti paljon tiloja, jotka ovat nyt suuren murroksen edessä. Kun väestö ikääntyy, muuttoliike voimistuu tietyistä kunnista ja tiettyihin kuntiin sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen…