Emmi Sihvonen, kiinteistökehityspäällikkö
Asiakkaan toiveiden toteuttaja
Kiinteistökehityspäällikkömme Emmi Sihvonen tekee pitkäjänteistä kehitystyötä erityisesti Otaniemen alueella Espoossa. Vaikka työn tulokset ovat nähtävissä vasta monen vuoden päästä, ovat tuleva asiakas ja alueen käyttäjät mielessä koko ajan.
Mistä olet erityisen kiinnostunut työssäsi?
Tykkään työni monialaisuudesta ja siitä, että voin tehdä yhteistyötä eri alojen asiantuntijoiden kanssa. On myös hienoa, että jokainen projekti on erilainen. Haluan vaikuttaa tekemällä uutta ja hyvää ympäristöä ihmisiä varten. Alkuperäisestä käytöstä poistuneiden alueiden ja kohteiden saaminen osaksi elävää kaupunkia on tärkeää.
Rakennetun ympäristön kehittämisessä pääsen vaikuttamaan konkreettisesti asioihin, vaikka kehitysprojektit ovatkin pitkiä. Kun Senaatin osuus päättyy, kestää vielä jonkin aikaa, ennen kuin alue on valmis. Olemme tavallisesti mukana kehitysprosessissa kaavoituksen valmistumiseen asti, minkä jälkeen kaavoitetut kohteet siirtyvät uusille omistajille ja toteutettaviksi.
Erilaisten intressien ja asioiden yhteensovittaminen on kiinnostavaa. Pidän asioiden selvittämisestä ja ratkaisemisesta, jotta lopputulos saadaan palvelemaan käyttäjiä. Monesti on tehtävä kompromisseja, mutta pääasia on, että pääsemme yhdessä hyvään lopputulokseen. Mielestäni osaan kuunnella muita ja arvostan paljon muiden osaamista. Kokonaisuuteen on helpompi etsiä ratkaisua, kun eri näkökulmat saadaan esille.
Kenen kanssa teet töitä?
Jokaiseen kehitysprojektiin tarvitaan monenlaista suunnittelua ja erilaisia selvityksiä. Siksi teen paljon yhteistyötä eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Myös meillä Senaatissa on monipuolista osaamista ja teemme keskenämme paljon yhteistyötä.
Kaupunkien kaavoittajat ja muut suunnittelijat ovat tärkeitä yhteistyökumppaneitani, samoin eri alojen viranomaiset, kuten Museovirasto ja Ely-keskukset. Otaniemessä korostuu tiivis yhteistyö Aalto-yliopiston sekä Aalto-yliopistokiinteistöt Oy:n kanssa. Ja hyvin tärkeässä roolissa on tietenkin asiakkaamme, joka ostaa ja toteuttaa kohteen. Kun ratkaisuja tehdään monen vuoden päähän, eikä asiakas ole kaikissa tapauksissa mukana, minun on mietittävä asiakkaan puolesta, mitä hän tulevaisuudessa saattaa toivoa.
Mikä kohde on jäänyt erityisen hyvin mieleesi?
Otaniemen alueiden kehittäminen tuli työni keskeiseksi osaksi melkein heti aloitettuani Senaatissa. Tämä on merkittävä kohde, jossa riittää paljon tekemistä. Esimerkiksi Kivimiehen alueen kehittäminen on tosi iso kokonaisuus, jossa on lähes kaikkia mahdollisia ulottuvuuksia. Se tuo työhöni mielenkiintoisuutta!
Tämä on kiinnostavaa myös siksi, että olen itse opiskellut Otaniemessä ja nyt nähnyt esimerkiksi sen muutoksen, jonka metron tulo on tuonut alueelle. Metro liitti Otaniemen aivan uudella tavalla osaksi kaupunkirakennetta. Myös se, että Aalto-yliopisto on keskittänyt kaikki koulutusalansa Otaniemeen, tuo uudenlaista eloa ja monialaisuutta alueelle. Meidän tavoitteemme on kehittää Otaniemeä yhä monipuolisemmaksi kaupunkiympäristöksi yhteistyökumppaniemme kanssa.
3 periaatetta, jotka ohjaavat työtäsi?
- Kokonaisuuden hahmottaminen: asioiden tarkastelu ja analysointi eri näkökulmista.
- Monien intressien yhteensovittaminen tarvittaessa kompromissien avulla, jotta pääsemme hyvään lopputulokseen.
- Oman rajallisuuden hyväksyminen ja muiden osaamisen hyödyntäminen osana kokonaisuutta.
Milloin aloitit Senaatissa ja missä olit tätä ennen?
Aloitin kiinteistökehityspäällikkönä keväällä 2016. Sitä ennen olin projektipäällikkö FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:ssä eli tein konsulttina kaavoitusta ja maankäytön suunnittelua kunnille ja yrityksille ympäri Suomea.
Valmistuin diplomi-insinööriksi vuonna 2008 Teknillisestä korkeakoulusta Otaniemestä. Opiskelin kiinteistötaloutta sekä yhdyskunta- ja kaupunkisuunnittelua silloisella maanmittausosastolla.