Siirry sisältöön

On aika tuulettaa ajatuksia.

Mitä, jos tekisimme Suomen tunnetuksi maailman laadukkaimmista sisäolosuhteista? Reippaiden tekojen lisäksi tarvitaan yhteispeliä ja raikasta keskustelua, jotta voimme kehittää entistä parempia ja tarkoitukseensa sopivia työympäristöjä.

Tartu haasteeseen. Jaa ajatuksesi sosiaalisessa mediassa tunnisteella #suurituuletus.

Mitä Senaatti tekee hyvän sisäilman puolesta

Senaatilla on suuri mahdollisuus ja vastuu vaikuttaa sisäilman laatuun valtion työpaikoilla. Työmme hyvien sisäolosuhteiden puolesta alkaa jo asiakkaiden tilaratkaisuja suunniteltaessa ja jatkuu läpi kiinteistöjen elinkaaren.

Lue lisää

Katso video

Miten Senaatti parantaa sisäolosuhteita.

Toista video

Ennakointi on paras keino torjua ongelmat

Ennakoivassa toiminnassa kehitämme tarvittavia ohjeita, työkaluja ja toimintamalleja ennakoinnin eri osa-alueiden toteuttamiseksi niin ratkaisu- ja rakennuttamis- kuin ylläpitoprosesseissa. Ennakoivalla sisäolosuhdetoiminnalla voidaan vähentää sisäolosuhdeongelmien aiheuttamia kustannuksia, parantaa käyttäjätyytyväisyyttä ja lisätä työn tuottavuutta.

Rakennusten kosteus- ja homeongelmissa tavoitteena on nollatoleranssi. Olemme kehittäneet sisäilmastoasioiden hoitamiseen systemaattisen toimintamallin yhteistyössä Työterveyslaitoksen kanssa.

Lue lisää ennakoivasta toiminnasta

Mistä sisäolosuhteissa on kyse?

Jotta ihminen voi hyvin työpaikalla, on sisäolosuhteiden oltava kunnossa. Eniten puhuttaa sisäilma, mutta toimiva ja viihtyisä työympäristö on monen tekijän summa.

Sisäolosuhteet eivät tarkoita vain sisäilmaa eli sitä, mitä me esimerkiksi haistamme, vaan siihen kuuluvat myös valaistus, melutaso ja lämpötila.

Lue mistä sisäolosuhteissa on kyse

Hyvät sisäolosuhteet strategiamme kärjessä

Olemme nostaneet sisäilmaongelmien nollatoleranssin strategiseksi päätavoitteeksemme. Tämä tarkoittaa ennen kaikkea kokonaisvaltaista toimintakulttuuria ja asennetta. Tavoitteena on valtion toimitilojen sisäolosuhteiden laadun parantaminen ja ongelmien selättäminen.

Keskiössä on ennakointi ja nopea reagointi sekä tavoitteena rakentava ja ratkaisukeskeinen keskustelukulttuuri. Sisäolosuhteiden parantamiseksi investointien ja kunnossapidon määrää kasvatetaan 250 miljoonalla eurolla seuraavan neljän vuoden aikana. Vahvistamme myös sisäilmaosaamista ja resursseja, ja olemme palkanneet muun muassa uusia sisäilma-asiantuntijoita ja sisäilmakoiria.

Lue toimitusjohtajan haastattelu
Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Marko Nyyssönen Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Marko Nyyssönen, Lappeenrannan poliisitalo, Lappeenranta, poliisi

Case: Lappeenrannan poliisitalo

Lappeenrannan poliisi pääsi muuttamaan maaliskuussa 2018 täydellisesti perusparannettuun poliisitaloon. Remontin aikana panostettiin työmaan kosteudenhallintaan ja työympäristö toteutettiin valtakunnallisen poliisitalokonseptin mukaisesti.

Lue Lappeenrannan poliisitalon perusparannuksesta

Sisäilma-asiantuntijamme

Sisäympäristötiimimme tehtävänä on auttaa kiinteistö- ja rakennuttajapäälliköitämme sisäolosuhdeongelmien selvittelyssä, ennakoinnissa ja nollatoleranssin toteutuksessa. Tiimi laatii ohjeita ja linjauksia sekä suunnittelee ja osallistuu sisäolosuhdekoulutusten toteutukseen.

Apuna sisäilmatyössä on myös koiraryhmämme (K9), joka tekee ennakoivia ja sisäilmaepäilyihin liittyviä tutkimuksia valtakunnallisesti. Koulutetuilla koiraohjaajillamme on käytössään 12 koulutettua koiraa.

Kuvassa sisäilmatiimin ja koiraryhmän jäseniä vasemmalta:
Markku Hyvärinen, Maria Jokela, Risse Koponen, Anne Korpi, Jenni Kotilainen, Kimmo Ahonen, Emilia Rainetoja, Jari Savela, Ville Heikkinen ja Jussi Grönman. Sylissä Villellä 11-viikkoinen Titta-koira.

Vinkit ja ohjeet

Tutustu Senaatin asiantuntija-artikkeleihin, ohjeisiin ja vinkkeihin.
Sisäilma-tietoiskuissa kerromme sisäilma-asioista käytännönläheisesti ja eri näkökulmista.
Lue myös asiantuntijoidemme vinkkejä, mitä voit itse tehdä hyvien sisäolosuhteiden eteen.
Sivulla esittelemme lisäksi Senaatin katsastustoimintaa ja koiratoimintaa sekä miten siivoojat toimivat meillä sisäilma-agentteina.

Siirry sivulle Vinkit ja ohjeet